chi-pham-8uT6dwcLwKE-unsplash.png

Blogi

Säveliä, sävyjä ja elämän virtaa

 

Kirjoittaja

Laura Elo

Olemme eläneet erikoista aikaa, johon on vaikuttanut ei niin suosittu kaveri nimeltä Covid-19.

Kun jokin hyvä flow lähtee päälle, tuntuu että kaikki tapahtuu kuin itsestään. Virta vie ja kantaa. Luovuus kukoistaa ja asiat tapahtuvat kiireistä ja esteistä huolimatta. Mutta sitten kuin tulee kummallinen tuntematon – kuten vaikkapa Covid-19 – syntyy hidasteita, asiat vaikeutuvat. Flow katkeaa. Vai katkeaako?

Meillä syntyi mentroinnin osalta yhteinen sävel heti. Mutta yhteistä rauhallista aikaa keskusteluille tai tapaamisille on ollut vaikeaa löytää niin työkiireiden kuin koronarajoitteiden vuoksi. Visuaalinen työ on vahvasti tekemisissä konkreettisten asioiden kanssa. Miten hahmotamme, ymmärrämme, koemme, näemme ja tunnemme.  Hyvä vuorovaikutus synnyttää kasvua ja toisen ymmärtämistä. Asioiden uudelleen arvioimista, ja molempien osapuolien kehittymistä. Innostusta ja iloa.  

Alitajunta on ihmeellinen hiljainen ystävä. Se ei pysähdy, vaikka tulisi haasteita. Virtaus voi välillä viedä toisiin suuntiin ja keskittää huomiota niihin sillä hetkellä kiireellisempiin tehtäviin, mutta pienet joet ja purot helisevät samaan aikaan huomaamattamme. Tiedostamattomasti tai tiedostaen katsomme asioita uusista kulmista. Mietimme näkökulmia, jotka eivät ole aiemmin olleet tapetilla. 

Minä olen matkalla, jossa uusi ja vanha kohtaa. Toteutan tilasuunnitelmia ja erilaisia projekteja, sekä vien eteenpäin ajatuksissa pyörivää uutta tv-formaattia. Vuosi sitten alkanut uusi matka tv-tuotantojen parissa on inspiroinut ja tuonut uusia polkuja. Ehkä Covid -19 onkin kaverini. Sellainen uudistava, ajatuksia pakolla kehittävä, normaali kiirettä hidastava, uusia sävyjä tuova ja luovuutta lujittava.


Lapset istuvat pöydän ääressä ja syövät keksiä. Taustalla värikäs tapetoitu seinä