Mentorointi
wild-horses-2239420_1920_color.jpg

Mentorointi

WIFT:in mentorointihanke auttaa ja kannustaa uransa eri vaiheissa olevia av-alan ammattilaisia. Se opettaa hiomaan työmetodeja, ravistelelee asenteita ja puskee löytämään uralle uuden suunnan kokeneen ammattilaisen sparrin avulla.

 
 

 

Hankekuvaus

WIFT:in mentorointihanke auttaa uran eri vaiheissa olevia av-alan ammattilaisia löytämään suuntaa ja kannustusta. Se opettaa hiomaan työmetodeja, ravistelee asenteita ja puskee löytämään uralle uuden suunnan kokeneen ammattilaisen sparrin avulla. Mentorointiohjelma tähtää työllistymisen parantamiseen tekemällä urapolusta tietoisen valinnan.

Mentorointi on WIFT Finland ry:n jäsenille järjestettävä koulutus.

WIFT:in mentoreita ovat:

Ulrika Bengts (Ohjaaja ja käsikirjoittaja)
Jan Forsström (Käsikirjoittaja, ohjaaja, leikkaaja)   
Riina Hyytiä (Tuottaja)
Hanna Kuirinlahti (Leikkaaja)                    
Pirjo Lonka (Näyttelijä)

 

Mentorointi toteutetaan vapaamuotoisesti: mentor ja mentoroitava saavat keskenään sopia tapaamiskertojen määrän ja sisällön. Suosituksena on neljä tapaamiskertaa lokakuun 2018 ja toukokuun 2019 välisenä aikana. Mentoroinnin “lukuvuoden” alkuun järjestetään yhteinen aloitustapaaminen, samoin hankkeen päättyessä.

Mentoroinnin yhteydessä hankkeesta rakentuu pienimuotoinen verkkojulkaisu, johon menotoroitavat kirjoittavat blogi-postauksia omasta prosessistaan oppimispäiväkirjan hengessä. Hankkeen koordinaattorit auttavat blogien tuottamisessa, editoinnissa ja päivittämisessä. Jokainen hankkeeseen valittu mentoroitava sitoutuu kirjoittamaan prosessin aikana vähintään neljä blogi-tekstiä.

Mentorointi on ennen kaikkea uravalmennusta. Mentoria ei saa käyttää arviointiautomaattina, eikä hän ei ole ilmainen dramaturgi tai terapeutti. Mentori ei ole velvollinen tutustumaan hakijan taiteelliseen tuotantoon.