chi-pham-8uT6dwcLwKE-unsplash.png

Blogi

Inspiroitunut olo

 

Kirjoittaja
Katariina Kangas


Toiseksi viimeinen mentorointisessio oli viime vuoden puolella ja sen jälkeen pitkän loman ja taas töihin paluun jälkeen olo on inspiroitunut. Tunnen itseni valmiiksi muutoksille ja olen innoissani siitä, mitä kaikkea sitä voikaan elämässään ja urallaan tehdä!

Olemme mentorini Elina Pohjolan kanssa ihanan raikkaasti erilaisia ja erilaisista taustoista, mutta ajattelemme monesta asiasta kuitenkin hyvin samalla tavalla. Erilaisuus on ehdottomasti rikkaus keskusteluissamme! Elinaa on vienyt eteenpäin vahva yrittämisen ja oman yrityksen perustamisen eetos, kun taas minulle yrittäminen on aina ollut jostain syystä vähän vieras ajatus. Olen aina jostain syystä ajatellut, että yrittäminen ei ole minua varten ja että vakituinen palkkatyö on se ainoa tavoiteltava työn muoto. Keskustelut Elinan ja muiden kollegojen kanssa on kuitenkin saanut minut ymmärtämään, että yrittämistä on aivan turha puskea mahdollisista vaihtoehdoista pois. Yrittämisen tapoja on niin montaa kuin on yrittäjääkin. Koko elokuva-ala on täynnä erilaisia yrittäjiä, varmasti enemmän kuin millään muulla alalla. Freelance-yrittäjät käytännössä pyörittävät jokaista tuotantoa.

Olen siis itsekin pikkuhiljaa alkanut lämmittelemään ajatusta siitä, että perustaisin tässä kevään mittaan yhden naisen tuotantoyrityksen. Se mitä yritykseni tulisi tässä ensimmäisinä vuosina tekemään, on varmasti enemmän harrastusprojekteja ja satunnaisia freelance-keikkoja, mutta yrityksen perustaminen olisi ensiaskel tulevaisuuden haavettani, missä voisin järjestää työni autonomisemmin.

Tämä on minulle hyvin jännittävää ja vaatii myös paljon perehtymistä, mutta kuten todettua, olen herännyt uudestaan ja konkreettisemmin siihen tosiasiaan, että vaihtoehtoja elämänsä järjestämiseen on lukuisia ja ne kaikki tavat ovat myös minulle mahdollisia.

Valokuva Katariinasta graffitien keskellä

Kuva: Paul Cochrane