chi-pham-8uT6dwcLwKE-unsplash.png

Blogi

Mentoriohjelman päättyessä

 

Kirjoittaja
Kaarina Uimonen


Nyt on viimeinenkin mentoritapaaminen (tai siis - puhelu näin korona-aikoina) ohi ja on aika pohtia, miten mentorointi hyödytti minua.

Sain Amilta todella paljon vinkkejä, kuinka esimerkiksi lähestyä animaatiostudioita ja kuinka vastata tarjouspyyntöön ja yleisesti hyvää tsemppausta, jota työnhakijana kaipaa eniten.

En onnistunut tavoitteessani työllistyä vuoden 2020 aikana, mikä tietysti harmittaa kovasti. Ensimmäisen työpaikan saaminen on vaikeinta. Välillä olen ollut aivan maassa, kun töitä on niin vaikeaa saada, mutta onneksi on ollut mentori tsemppaamassa ja rohkaisemassa.

Tällä hetkellä käytän saamiani vinkkejä ja oppeja hyväksi työnhaussa. Tarkoitus olisi myös mennä ensi vuoden alussa työkokeiluun, toivottavasti oman alan töihin. Ajankohta voi olla hankala saada töitä ja suositaan etätöitä, tosin niihinkin olisi valmiudet ja välineet kotonani.

Tulevaisuudessa (toivottavasti ei kaukaisessa) haluan työllistyä animaatiostudiolle joko animaattoriksi tai storyboard-artistiksi. Myös jatkokoulutus Aalto-yliopistossa kiinnostaa. Ulkomaillakin voisi olla hauskaa työskennellä jossain projektissa.

Lisäksi aion tarjota Lintuperspektiivi-strippisarjaani sanomalehtiin, se on lähiaikojen suunnitelmani.

Kaiken kaikkiaan opin paljon mentoriohjelman aikana ja sain lisää valmiuksia työnhakemiseen ja mikä tärkeintä, oman alan ammattilaisen tuen. Kokemus on ollut todella antoisa korona-ajasta huolimatta.

Kaarinan piirroskuva päivänseisauksesta