chi-pham-8uT6dwcLwKE-unsplash.png

Blogi

Käsikirjoittamisen syksy

 

Kirjoittaja
Anna-Maija Ihander


Olen kääntäjä. Sitä olen ollut viimeiset 15 vuotta. Olen nauttinut työstäni, mutta etenkin alan muutosten myötä olen huomannut, että kaipaan parempaa tapaa toteuttaa luovuuttani. Niinpä lähdin opiskelemaan musiikkiteatteria, mistä myös nautin, mutta samalla koin, etten halua välttämättä näyttelijäksi teatteriin, mihin opintolinja pääasiassa tuntui tähtäävän. Sitten törmäsin norjalaiseen musiikkikomediaduo Ylvikseen ja koin ahaa-elämyksen: haluan viihdyttää ja hauskuuttaa kirjoittamalla ja ohjaamalla omia ideoitani. Lopputyökseni opinnoista kirjoitin ja ohjasin revyymusikaalin Ebola the Musical. Sillä tiellä haluaisin jatkaa.

Tiedän, että minulla on tälle alalle taitoja ja paloa, ja siksi onkin ollut turhauttavaa, kun en tiedä miten etenisin. Siksi hain mentoriohjelmaan.

Toivon, että voisin mentoriltani kysellä kaikkea, mikä minua askarruttaa. Saisin tietoa siitä, miten ala Suomessa toimii ja kuulisin mentorin omia kokemuksia siitä. Mentori voisi myös auttaa minua hahmottamaan omia vahvuuksiani ja heikkouksiani käsikirjoittajana. Hän voisi pohtia kanssani, mitkä tavoitteeni oikeastaan ovat ja mihin voisin pyrkiä, yleisellä tasolla tai konkreettisestikin. Haluaisin myös mielelläni keskustella ideoistani ja kirjoittamistani teksteistä, sekä ohjaamisaspiraatioistani.

***

Ensimmäinen tapaaminen mentorini Paula Korvan kanssa on nyt takana. Tuntui, että tulimme hyvin juttuun. Hahmottelimme teemoja, joista voisimme jatkossa keskustella, ja konkreettisiakin tavoitteita asetettiin. Tämä syksy olkoon käsikirjoittamisen syksy!

Kuva Anna-Maijasta hassu päähine päässä