chi-pham-8uT6dwcLwKE-unsplash.png

Blogi

Unelmista

 

Kirjoittaja
Kaarina Uimonen


Unelmanani on työskennellä jonain päivänä animaatiostudiolla, joka tekee sarjoja. Juuri sarjoissa pystyy testaamaan erilaisia juonia ja kerrontatyylejä monipuolisesti sekä syventymään hahmokaartiin. Sarjat myös työllistävät hyvin, sillä jaksoja on yleensä monta.

Olen viime aikoina katsonut sarjaa nimeltä Aggretsuko Netflixissä, ja tämä sarja on hyvä esimerkki animaation voimasta ja sen eduista. Arkisistakin asioista kasvaa isoja ja eeppisiä esimerkiksi ilmeitä liioittelemalla. Sarjassa saavat huomiota hauskan pienetkin asiat, mikä tekee kerronnasta kiinnostavaa. Sarjaan jää helposti koukkuun ja sen hahmot jäävät mieleen pyörimään myöhemmin.

Hauskinta olisikin juuri päästä työskentelemään sarjassa, joka kävisi yksiin oman maun ja huumoritajun kanssa. Suomessa tehdään tällä hetkellä useita sarjoja, mikä on hienoa. Olenkin ollut yhteydessä viime aikoina eri studioihin, joissa on rekry käynnissä. Toivottavasti onnistaa!

Koronan alkuaikoina en juuri ollut yhteydessä studioihin, mutta on hienoa nähdä, että studiot ovat taas toiminnassa ja vastaavat kyselyihin töistä. Juuri yhteyden saaminen työpaikkaan voi olla se kompastuskivi, jos kukaan ei vastaakaan. Siksi olen nyt positiivisesti yllättynyt, kun sain viikon sisällä vastauksia viesteihini. Se tarkoittaa sitä, että työntekijöitä tarvitaan! Ainakin yksi Skype-haastattelu minulla on edessä, toivottakaa onnea!

Mentorointiohjelman oma kuvituskuva