Mentorointi
mountains-1039065_color.jpg

Mentoroitavat

 
 
 
Heidi Linden.png

Heidi Lindén

Mentori: Ulrika Bengts

Olen taiteen maisteri ja toimin laaja-alaisesti elokuva-, tv-, teatteri- ja mainoskentällä ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja näyttelijänä. Vuosina 2010–2016 johdin agentuuria, joka edusti pohjoismaalaisia näyttelijöitä. Suomen lisäksi olen asunut ja työskennellyt alalla Los Angelesissa. Teoksiani on palkittu kansainvälisesti. Vuonna 2018 minut palkittiin ”Vuoden Lyyti” arvonimellä tekemästäni ansiokkaasta tasa-arvotyöstä. Parhaillaan valmistelen komediasarjaa sekä toimintaelokuvaa. 

 
veera_lamminpaa_kuva.jpg

Veera Lamminpää

Mentori: Jan Forsström

Valmistuin vuoden 2017 kesällä TAMKin elokuvan ja television koulutusohjelmasta pääaineenani käsikirjoitus, joskin opintojen ohessa opettelin myös leikkaamaan. Elämä kärsivänä taiteilijana on alkanut hyvin ja tällä hetkellä käsikirjoitan nuortensarjaa sekä työskentelen leikkaajana helsinkiläisessä tuotantoyhtiössä. Viimeaikoina olen toiminut myös Putouksen 10. kaudella sketsikäsikirjoittajana sekä ohjannut ja kirjoittanut lyhytelokuvan Rôtisseur, joka on lopputyöni. Tulevaisuudessa pyrin ohjaamaan enemmänkin.

Julkisesti vähemmän tunnettu erityistaitoni on saunoa tuntikausia.

 
terhi_vaananen.jpg

Terhi Väänänen

Mentori: Riina Hyytiä

Olen toimitusjohtaja, tuottaja ja perustaja 2015 perustetussa turkulaisessa Pyjama Films -animaatiostudiossa, jossa yhtiökumppaneitani ovat animaatio-ohjaajat Samppa Kukkonen ja Kari Pieskä. Kolmen vuoden aikana olen tuottanut kaksi kansainvälisillä festivaaleilla hyvin pärjännyttä lyhytelokuvaa Sore Eyes for Infinity (Elli Vuorinen, 2016) ja Planeetta Z - Yllätysmuna (Maria Björklund, 2017). 

 Olemme yrityksen alkuvaiheessa keskittyneet lyhytelokuviin ja tilaustöihin, mutta nyt käsissämme onkin kolme isoa ja hyvää omaa projektia: kaksi lapsille suunnattua televisio-sarjaa ja yksi koko perheen pitkä elokuva. Suurin haasteeni on viedä yritys seuraavalle tasolle, saada isot projektit rahoitettua, myytyä ja yhteistuotettua, ja samalla yrittää varmistaa, että tuotantoyhtiömme on valmis ottamaan kopin isoista projekteista, ja että samaan aikaan ydintiimimme, ja tulevat työntekijämme, eivät kuormitu työmäärästä. 

 Olen valmistunut mediakulttuurin ja taidehallinnon maisteriohjelmista, ja toiminut aiemmin animaatiofestivaalin johtajana ja animaatioalan kehittämishankkeen projektipäällikkönä. Tuotantoyhtiön toimitusjohtajaksi ja tuottajaksi ryhdyin kuitenkin ilman, että olin aiemmin työskennellyt toisen tuottajan alaisena toisessa tuotantoyhtiössä. Tämä tuo omat haasteensa työhöni, sillä en ole pystynyt tuomaan yritykseen oppeja toisesta alan yrityksestä. Toivon saavani Riina Hyytiästä keskustelu- ja pähkäilykumppanin, jonka kanssa voisin keskustella etenkin isoihin tuotantoihin liittyvistä asioista, ja omasta roolistani tuottajana ja johtajana.

 
Sabina Köteleki_Valokuva_2.png

Sabina Köteleki

Mentori: Hanna Kuirinlahti

Olen helsinkiläistynyt leikkaaja ja työskentelen tällä hetkellä Tuffi Filmsillä jälkituotantokoordinaattorina. Koordinoin viimeksi fiktioelokuvaa Hölmö nuori sydän ja dokumenttia Ei koskaan enää. Kirjoitan vapaa-ajallani proosaa, novelleja ja käsikirjoituksia. Leikkasin Tampereen ammattikorkeakoulussa lyhytelokuvia ja inserttejä ja minua kiinnostaa tulevaisuudessa dokumentti- ja musiikkivideoleikkaus. On aivan huikeaa olla osana WIFT Finlandin mentorihanketta ja suhtaudun siihen ainutlaatuisena mahdollisuutena.

 

Susanna Pukkila

Mentori: Pirjo Lonka

Olen 25-vuotias kouvolalaissyntyinen näyttelijä-käsikirjoittaja. Valmistuin teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2018, sivuaineena musiikkiteatteri. Taiteellisessa työssäni minua on viime aikoina kiinnostanut maakuntalaisuus ja musta huumori. Tällä hetkellä toimin freelance-näyttelijänä Helsingissä ja käsikirjoitan sketsisarjaa. Olen WIFT Finlandin tuore jäsen ja odotan innolla tulevaa mentorointihanketta.