Mentorointi
horses-654837_1920_color.jpg

Blogi

Universumi vastaa tuottajalle

 
Tuottajan työpöytä. kuva: Terhi Väänänen

Tuottajan työpöytä. kuva: Terhi Väänänen

Kun luin WIFT:n Mentorointi-hankkeesta, tuntui kuin Universumi olisi vastannut pyyntööni. Vain muutama viikko aiemmin olin sanonut ääneen, että kaipaisin mentoria itselleni.

Olen toimitusjohtaja, tuottaja ja yksi perustajista Pyjama Films -nimisessä turkulaisessa animaatiostudiossa. Projektimme ovat viime aikoina kehittyneet isommiksi ja kunnianhimoisemmiksi, ja tätä myötä olen ollut uuden kysymyksen äärellä: miten luotsata tuotantoyhtiö uudelle tasolle.

Tähän kaipaan kokeneemman mentorin neuvoja.

Tapasimme Riinan kanssa ensimmäistä kertaa joulukuussa. Kävin silloin ensimmäistä kertaa Dionysoksen tiloissa Kalliossa, ja oli hauska päästä juttelemaan Riinan kanssa hänen omassa “kotipesässään”. Riina on kehittänyt tuotantoyhtiönsä ihailtavaan pisteeseen, ja  toiveenani on saada Riinasta keskustelu- ja pähkäilykumppani, jonka kanssa voisin keskustella etenkin isoihin tuotantoihin liittyvistä asioista, ja omasta roolistani tuottajana ja johtajana.

Ensimmäinen tapaaminen vastasi jo hyvin näihin toiveisiin. Sain ensimmäisestä mentorointisessiosta oivien tuottamiseen liittyvien näkemysten ja neuvojen lisäksi hyviä vinkkejä siihen, miten kehittää omaa tukiverkostoa. Mentorointi on hyvä osa sitä, mutta Riina avasi silmät sille, että tukiverkostoja voi olla monenlaisia ja että niitä kannattaa etsiä myös “lähikollegoiden” joukosta. Tästä innostuneena lähdin järjestämään myös muita "tukitapaamisia".

Juttelun lomassa selvisi myös nopeasti, että tuottajan haasteet ovat lohdullisen samankaltaisia olipa yritys missä vaiheessa tahansa tai tuotannot kuinka isoja.

Odotan innolla seuraavaa tapaamista.

-Terhi

 
 

Tekstin kirjoittaja, tuottaja Terhi Väänänen, on valmistunut mediakulttuurin ja taidehallinnon maisteriohjelmista, ja toiminut aiemmin animaatiofestivaalin johtajana ja animaatioalan kehittämishankkeen projektipäällikkönä.