Mentorointi
horses-654837_1920_color.jpg

Blogi

Hyödyllinen kokemus

 

Kirjoittaja
Sabina Köteleki

WIFT-mentorointi oli minulle erittäin hyödyllinen kokemus, vaikka olinkin pitkän pätkän melko toimeton. Mentoroinnin virallisen osuuden päätyttyä olin edelleen vaiheessa kotiläksyjen kanssa. Työt ja siitä johtuva ajoittainen uupumus vaativat osansa, enkä löytänyt energiaa leikata lyhytelokuvaversiotani. Elokuun lopun häämöttäessä onnistuin kuitenkin viimeistelemään läksyn ja näyttämään sen Hannalle. Sain paljon hyvää palautetta ja lähdin tapaamisesta onnellisena.

Keskustelut Hannan kanssa ovat olleet paitsi hauskoja, myös valaisevia ja rohkaisevia. Opin, että turhautuminen ja keskeneräisyys ovat ookoo. Olen anteeksiantavaisempi itselleni. Leikkaamisessa oli tietenkin vaikeita hetkiä, mutta pääsin niistä aina yli ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Sitä kautta mentorointi on myös antanut minulle uudenlaista itsevarmuutta.

Jos jossain on vielä skarpattavaa, niin ajanhallinnassa. Kun elämääni tupsahtaa yhtäkkiä paljon tekemistä, harrastuksia ja velvollisuuksia, minuun iskee halu paeta niiltä. Se vaikutti myös mentorointiin, enkä saanut kotiläksyä valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Asiassa ei kuitenkaan kannata märehtiä. Minun pitää vain määrätietoisesti pyrkiä kehittämään ajankäyttöäni. Etenkin nyt, kun syksyni tulee olemaan hyvin aktiivinen. Töitä on paljon, aloitan kielikurssin, leikkaan dokkaridemon ja olisi kiva nähdä kavereitakin ja harrastaa liikuntaa. Siinä riittää järjesteltävää!

Onneksi hain mentorointiin, vaikka sekin tuli tehtyä ihan viime tipassa. Olen saanut sekä henkistä tukea, ammattimaista ohjausta että konkreettista tekemistä. Ja jos olen tulevaisuudessa kehittynyt ammattilaisleikkaajaksi, haluaisin itsekin toimia jollekulle kannustavana mentorina!