Mentorointi
horses-654837_1920_color.jpg

Blogi

Aim to fail - epäonnistumisen rikkaus


 

Kirjoittaja
Terhi Väänänen

Neljän tapaamisen jälkeen Riinan kanssa oloni on luottavainen sen suhteen, että olen oikeilla jäljillä. Tuottajuus on samalla tavalla taito kuin mikä tahansa elokuvanteon osa-alue. Taitoon liittyy harjoituksen, yrityksen ja erehdyksen tie. Elokuva-alalla, niin kuin kaikilla aloilla, päähuomion saa onnistumiset. Tästä voi syntyä helposti harha-ajatus siitä, että muiden tekemiset onnistuu aina. Piiloon jää kesken jääneet projektit, tuskan hetket ja loputtomat uudelleen pystyynnousemiset kompuroinnin jälkeen. Riinan kanssa jutellessa ymmärsi pitkäjänteisyyden tärkeyden ja sen, että menestyksen takana on monta epäonnistumista. 

Olen pohtinut viime aikoina paljon naisiin iskostettua ja iskostunutta tunnollisuuden tunnetta ja sen haittavaikutuksia, ja myös sitä, miten voin omalta osaltani olla murtamassa tätä pirullista seuralaista. Kun sisällöt ovat täynnä naishahmoja, jotka neuvovat herkullisesti toilailevia mieshahmoja, ja suoriutuvat itse moitteettomasti tehtävästä kuin tehtävästä, niin on helppo ymmärtää, miksi epäonnistuminen tuntuu niin pahalta, että tekee mieli heittää hanskat tiskiin ensimmäisen hylsyn jälkeen. Epäonnistuva nainen on useimpien elokuvien ja sarjojen perusteella epänormaali olento, tai jos hän kerran epäonnistuu, on rangaistuksena kuolema viimeistään tarinan loppuhetkillä. Haluan tuoda tuottajana sisältöihin lisää naishahmoja, jotka on ihan pihalla, tekee vaikkei osaakaan ja jatkaa yrittämistä vaikka järki haraisi vastaan, ja joiden epäonnistumiset on normaaleja ja asiaankuuluvia askelia tarinassa.  

On mahtavaa, että olemme luoneet Riinan kanssa mentori-mentoroitava suhteen. Riina vakuutti minulle viimeisessä tapaamisessa, että voin olla aina yhteydessä jos jokin asia mietityttää. Olen tästä kehotuksesta äärimmäisen kiitollinen. Epäonnistumiset on voimavara, ja mentoroinnin myötä saa käyttöönsä myös toisen ihmisen epäonnistumisten oppien saldon. 

 
 
Juuri kajakista veteen pudonneena on hyvä hymyillä

Juuri kajakista veteen pudonneena on hyvä hymyillä